Byggstarter AS
Hovedmeny
Forsiden
Hva gjør vi?
Byggesystem
 
Støpeteknikk
Utvendig puss
Referanser Privat
Betonggulv
Referanser Bedrift
Opplegg for selvbyggere
Ansatte
Avtaler og kompetanse
Sidekart
Kontakt oss
Nyheter
Thermomur i Sverige
Sokkel under bindingsverksvegg for garasje
  flere nyheter

Utvendig puss

Polystyren som Thermomur er bygget opp av, er meget motstandsdykttig mot de fleste forhold, men må beskyttes mot sollys, d.v.s. uv-stråling. Det er ikke kjent at Thermomur er angrepet av maur siden det er vesentlig mer plaststoff i Thermomur enn i vanlig gulvisolasjon.

Thermomur kan beskyttes mot sollys på flere måter, normalt ved å påføre puss.

Alternativt kan man kle med trepanel eller stålplate. Noen fortar utvendig kledning med å lime flis direkte på polystyren, eller forblender med skifer eller lignende. Under bakkenivå trengs ikke puss, dette gir klar prisfordel sammenlignet med mur av lettklinker (Lecamur) som må pusses også under bakkenivå.

Det benyttes en spesialpuss som er velegnet for heft til polystyren. Puss armeres med glassfiberduk og påføres ønsket struktur. Vi har ikke hatt reklamasjon på puss som vårt firma har gjort på Thermomur, men vi har utført noe utbedring av puss som ikke har vært påført i henhold til anvisning fra fabrikkant fra tid til annen. Derfor har vi erfaring fra ulike feil som kan gjøres.

Vi anbefaler heller ikke at pussen påføres maling fordi maling gir en tettere overflate enn det som er heldig. I stedet anbefaler vi påføring av farge eller hvitt i form av sementbasert slemming, som er difusjonsåpen. Dermed forhindres flassing som følge av frost under malingsfilmen.

Ta gjerne kontakt med oss vedrørende puss på Thermomur.

 
utviklet av INMedia Byggstarter AS - Byggstarter AS, Boks 44, 1581 Rygge - post@byggstarter.no - Tlf: 94 10 88 77